PALKINTOJENJAKO

Palkintojenjako tiistaina 12.6. klo 19:00 Haukilahden Paviljongissa, Mellstenintie 12 - Tervetuloa!

Palkintojenjako tiistaina 13.6.2017 klo 19:00

Alandia Suursaari Race palkintojenjako suoritetaan tiistaina 13.6. klo 19:00 alkaen Haukilahdessa Ravintola Paviljongissa, Mellstenintie 12. Tervetuloa!

Line honours odotetusti Ludde Ingvallille ja CQS Supermaxille

Vuoden 2017 kisan maalilinjan ylitti odotetusti ensimmäisenä Supermaxi CQS ajassa 21:43:12 lauantai-iltana. Lähes tyvenessä säässä CQS lipui sulavan rauhallisesti, mutta silti 12 solmun vauhdilla maalilinjan ylitse.

Reittiennätystä ei tällä kertaa kevyistä ja vastaisista tuulista johtuen rikottu, mutta ensihaastatteluiden mukaan kippari miehistöineen oli nauttinut kilpailusta.

GPS -seuranta Alandia Suursaari raceen

Alandia Suursaari race ottaa tänä vuonna GPS -seurannan koekäyttöön. Muutaman luokan veneet varustetaan pienellä GPS -lähettimellä ja yleisöllä on mahdollisuus seurata näiden veneiden kulkua lähes reaaliajassa.

Testaamme miten seuranta toimii avomerellä sekä Suursaaren kierron aikana. Suursaaren ympärillä laitteidein odotetaan toimivan normaalisti Venäjän verkossa, mutta keräämme vielä kokemusta sijainnin päivittymisesta avomerellä. Pyydämme kärsivällisyyttä veneilijöiltä sekä yleisöltä mahdollisten päivityskatkosten tai "sijaintihyppäysten" varalta.

 

Muutoksia ORC 1 -luokan lähtöön ja maaliintuloon

Ludde Ingvallin CQS supermaxin koko ja syväys aiheuttavat muutoksia ORC 1 luokan lähtöön ja maaliintuloon.

ORC 1 -luokka lähtee tänä vuonna viimeisenä klo 21:20 ja lähtö tapahtuu Lauttasaaren selältä HSK:n edustalta. Myös maali tulee sijaitsemaan Lauttasaaren selällä.

Yleisö pääsee seuraamaan starttia Lauttasaaren eteläkärjestä.

Ludde Ingvallin CQS Maxi mukaan ORC 1 -luokkaan

Arvostettu ja menestynyt avomeripurjehtija Ludde Ingvall osallistuu jälleen Alandia Suursaari raceen, tällä kertaa uudistetulla CQS -maxiveneellään.

CQS on hiljattain modifioitu 100 jalkaiseksi supermaxiksi tavoitteena lyödä ennätyksiä. Suorituskykyä on tavoiteltu mm. kääntyvällä kölillä, foileilla sekä yli tuhannen neliön purjepinta-alalla. Lisätietoja veneestä ja miehistöstä täältä.

Alandia Suursaari race toivottaa Ludden veneineen ja miehistöineen tervetulleeksi.

Kilpailun taustat

Tulossa...

 

Tiedotettavia asioita

Iso kiitos kaikille loistavasta kilpailusta!

 

1) Huikea määrä Facebook LIVE videoita pyritään alkuviikon aikana viemään kilpailun youtube kanavalle www.youtube.com/suursaarirace

 

2) Pahoittelumme tulosten julkaisun viiveestä. Havaitsimme niissä virheen ja korjaamisessa meni hetki.

Maalin tulokset löytyvät www.suursaarirace.fi/kilpailu/tulokset Näihin vielä lisätään raportointipisteiden mahdolliset rangaistukset heti kun ne käsitelty. 

 

3) Palkintojenjako on tiistaina 14.6. klo 19.00 Ravintola Haukilahden Paviljongissa.

 

Kilpailu on päättynyt

26 Alandia Suursaari Race päättynyt.

Viimeinen vene tuli maaliin 04:59:09.

 

Palkintojenjako tiistaina kello 19:00 ja paikkana Ravintola Haukilahden Paviljonki.

44 venettä maalissa

Tällä hetkellä maaliin tulleita on kaikenkaikkiaan 44 venetttä. Maaliin odotetaan 70 venettä. 

Viimeinen vene on tällä hetkellä keskellä Suomenlahtea matkalla kohti Helsingin Kasuunia. Tämän viimeisen veneen odotetaan tulevan maaliin aamupäivän aikana.

Tokio2 Melkillä

Kilpailun toiseksi nopein vene, Tokio2, kipparinaan Ville Voltti on hetki (klo 20.30) sitten ohittanut Melkin poijun.

 

Kolmantena näyttää tulevan Xtra Strark kipparinaan Arto Linnervuo.

 

Tuuli on koillisesta noin 5-7 m/s.

UUSI RATAENNÄTYS

UUSI RATAENNÄTYS ON SYNTYNYT!!!

 

Jukka Jousjärvi, Janne Riihelä ja Antti Kanninen ovat hetki sitten rikkoneet nykyisellä radalla rataennätyksen. Uusi ennätysaika on 19h 18min 15sek.

 

Trou Noirilla oli huima näytös Melkin jälkeen. Huippunopeus nousi 20.4 solmuun. Ja kaikki tapahtui suorassa lähetyksessä kilpailun viralliselle facebook kanavalle -- www.facebook.com/alandiasuursaarirace

 

Aiempi ennätys (purjehdittu aika 20h 38min 49sek) oli myös Trou Noirin hallinnassa ja se oli vuodelta 2006.

 

Vanhalla radalla eli Haukilahti - Suursaari - Pentala ennätys on Ludde Ingvallin nimissä vuodelta 2002. Purjehdittu aika oli tuolloin 19h 21min 1sek.

 
 

Tulokset

Kilpailussa ei ole live tulospalvelua. Käytössä oleva AIS seuranta ei ole käytössä kaikilla ja on epävirallinen seurantajärjestelmä.

Käytössä on kolme raportointipistettä (Kotka meno / Kotka paluu / Gråsärsbådan) joilla kilpailijat raportoivat kiertoajan VHFllä. Lisäksi tottakai maal. Tämän jälkeen lasketaan erilliset tasoitetut ajat.

Viralliset tulokset kaikilta pisteiltä: www.suursaarirace.fi/kilpailu/tulokset

Tilannetietoja Kotkan portilta kohti Suursaarta

Päivitetty 11/6 klo 12:15

Avoimen luokan Trimaraani FIN-93 Trou Noir on tällä hetkellä Kallbådagrundetin kohdalla matkalla maaliin. Nykyisellä vauhdilla taitaa tulla uusi reittiennätys! 

Veneiden kulkua voi myös seurata AIS seuranta -sivun kautta. Huomioitavaa on, että paikkatieto saadaan toistaiseksi vain osasta veneistä. 

Tarkemmat kiertoajat päivittyvät Tulokset -sivulle.  

 

Kotkan portilla

Ensimmäinen vene, "Trou Noir", on kiertänyt Kotkan portin la aamuna klo 6.50. Heti klo 7.20 tuli Furiosalta keskeytysviesti. Heillä akut loppu ja suuntaavat kotisatamaansa Tallinnaan.

 

Kotkan portilla tällä hetkellä tuuli koillisesta suunnasta 20-30 astetta. Tuulta noin 7-8 m/s. Aallokon korkeus n 1.5m

 

Seuraavia veneitä odotellaan edelleen Kotkan portille.

 

AISn avulla (epävirallinen seuranta jossa kaikki veneet eivät ole mukana) voi seurata joitain veneitä reaaliaikaisesti

 

FB sivuilla aamun aikana LIVE seurantaa!

Ensimmäinen vene lähtenyt kiertämään Suursaarta

Avoimen luokan trimaraani, FIN-93 Trou Noir kipparinaan Jukka Jousjärvi kääntyi Kotkan portilta kohti Suursaarta klo 06:50.

Toisena ollut Rolf Relanderin Cookson 50, Furiosa EST-999 on keskeyttänyt hieman ennen Kotkan porttia.

 

Tulossa -- LIVE kuvaa Kotkan portilta

Alandia Suursaari Race pyrkii, jos matkapuhelinverkko toimii, tuottamaan LIVE kuvaa suoraan Facebook kanavalla myös Kotkan portilta. Tällä hetkellä arvio LIVE lähetykselle on lauantaiaamuna noin kello 07.00.

Jos LIVE kuva ei onnistu Kotkan portilta päivitetään teksti / still kuvaa.

Seuraa tiedotuksia twitter ja/tai FB kanavalta.

 

Ensimmäiset veneet kääntyneet Kasuunilla

Rolf Relanderin "Furiosa" ja Jukka Jousjärven "Trou Noir" kääntyivät Kaasunille peräkkäin kello 23:20. Furiosa siis kärjessä mutta eroa Trou Noiriin vain 2min35sek. Tuuli on kääntynyt hivenen pohjoisemmaksi ja yltynyt. Nyt 6-7 m/s. Trou Noirin vauhti 12 solmua.

Mediavene pyrkii aloittamaa Kotkan portilla LIVE lähetyksen aamulla noin klo 7.00. LIVE yhteys vain jos Kotkan portilla on riittävä yhteys. Kotkan portilta vähintään tekstipohjaisia päivityksiä kaikissa some kanavissa

Startit LIVEnä

Startteja pyritään kuvaamaan LIVEnä. Kanavana kilpailun facebook sivu

Kipparikokous klo 18.00

Tämän vuoden Alandia Suursaari Racen kipparikokous alkaa Ravintola Haukilahden Paviljongilla klo 18.00.

Ensimmäinen luokan lähtö on klo 20.00. Silloin starttaa LYS3. Viimeinen luokka eli avoin + IRC veneet starttaavat klo 21.00.

Miehistöluettelo ja Katsastusvakuutus ladattavissa

Miehistöluettelo ja Katsastusvakuutus ovat ladattavissa täytettävänä pdf-lomakkeena.

Lomakkeet löytyvät Kilpailudokumentit -osiosta ja Kilpailijoille -valikosta.

Voit täyttää tarvittavat tiedot suoraan lomakekenttiin. Muista tuoda täytetty lomake kilpailutoimistoon EMK:lle torstaina tai perjantaina.

 

Crew list and inspection insurance are now available in downloadable pdf form from here.

You can fill the required information straight to the pdf. Please return the filled form to the Race Office on Thursday or Friday.

Ilmoittautumisaikaa jatkettu

2016 Alandia Suursaari Race ilmoittautumisaikaa on päätetty jatkaa lauantaihin 4.6. klo 23.59 asti. Ilmoittautuminen joko suoraan www.suursaarirace.fi kautta TAI vaihtoehtoisesti suoraan sähköpostitse suursaarirace@gmail.com. Sähköpostissa oltava: veneen nimi, purjenumero, luokka, LYS/ORC/IRC tasoitusluku, kipparin nimi täydellisten yhteystietojen kanssa, miehistön jäsenien nimet ja VHF tunnuns. Maksu suoraan tilille: Espoo-Suursaari Race, IBAN: FI07 8000 1770 7632 83 / BIC: DABAFIHH käyttäen. Maksussa ON MAINITTAVA purjenumero, veneen nimi ja kipparin nimi.

Tervetuloa uusille Alandia Suursaari sivuille

Tervetuloa Alandia Suursaari Racen uusille sivuille.

Järjestyksessään 26. Alandia Suursaari Race on Suomen suurin todellinen avomerikilpailu. Kilpailun startti on perjantaina 10 kesäkuuta Mellstenin uimarannan edestä ja nopeimmat veneet tulevat maaliin lauantai-iltana. Kilpailun aikana veneet kiertävät Venäjän puolella olevan Suursaaren ja viettävät kaksi yötä merellä.

Uutta sivuillamme on:

  1. sívujemme navigaatiosta "kilpailijoille" >> "ilmoittautuminen" pääset ilmoittautumaan tämän vuoden kisaan. Huomioi, että täytät ensin ilmoittautumislomakkeen jonka jälkeen suoritat heti kilpailumaksun
  2. uudet sivumme ovat mobiilioptimoitu ja helpottavat surffailua kilpailun aikana

Lisäksi muista tykätä meidän Facebook, Twitter ja Youtube sivuista. Käytä aina #alandiasuursaarirace #suursaarirace Näin pysyt aina ajantasalla

Underkategorier