Espoo-Suursaari Race 11.–13.6.2021

Espoo-Suursaari Race 2021 pyritään järjestämään 11.–13.6. Saaren kiertolupa-anomus on vetämässä ja järjestelytoimet käynnissä. Kilpailun ilmoittautuminen avataan Manage2sail -järjestelmällä huhtikuun aikana.

Espoo-Suursaari Race 2020 peruttu

Espoo-Suursaari Race kilpailua ei järjetsetä vuonna 2020 Koronan aiheuttaman epävakaan tilanteen vuoksi. Toivotamme kaikille kilpailijoille aurinkoista kesää ja hyviä tuulia. Toivottavasti tapaamme sankoin joukoin taas kesäkuussa 2021.

Päätös kilpailun järjestämisestä ja ilmoittautumisen aukeaminen siirtyy

Espoo Suursaari Race -toimikunta on vallitsevissa olosuhteissa päättänyt lykätä päätöstä kilpailun järjestämisestä toukokuun alkuun. Ilmoittautuminen kilpailuun avataan vasta, mikäli päätös järjestämisestä voidaan tehdä.

Espoo Suursaari Race on monilla tavoin arvokas ja erityinen avomeripurjehduskilpailu. Esimerkiksi Suursaaren kiertoon anotaan vuosittain lupa Venäjältä. Mikäli kilpailu päätettäisiin järjestää, on epätodennäköistä, että pääsemme kilpailun juhlavuonna saaren kiertoon. Tutkimme kuitenkin vaihtoehtoisia tapoja ja ajankohtaa kilpailun järjestämiselle.

Pahoittelemme tilannetta ja toivomme aurinkoisia päiviä ja terveyttä kaikille purjehtijoille perheineen!

Espoo-Suursaari Race 2020 5.–7.6.

Espoo-Suursaari Race purjehditaan 5.–7.6.2020. Ilmoittautuminen kilpailuun aukeaa maalis-huhtikuun vaihteessa.

Palkintojenjako EMK:lla tiistaina klo 19 alkaen

Lopulliset tulokset julkaistu 9.6. klo 21:00. IRC ja ORC tulokset laskettu. Palkintojenjako Haukilahden Paviljongissa tiistaina 11.6. klo 19:00 alkaen.

Espoo Suursaari Race 2019 kiittää kilpailijoita ja toivottaa tervetulleeksi seuraamaan palkitojenjakoa!

Tervetuloa saattamaan kilpailijat merelle letkeissä tunnelmissa!

Bluesnake esiintyy Haukilahden paviljongin terassilla perjantaina 7.6. klo 16:30 alkaen, noin klo puoli kahdeksaan asti. http://bluesnake.fi

Päivitetty lähtöluettelo ja purjehdusohje julkaistu

Päivitetty lähtöluettelo ja purjehdusohje julkaistu: http://suursaarirace.fi/dokumentit

Kipparikokous torstaina klo 19

Kipparikokous pidetään torstaina 6.6. kello 19:00 Haukilahden satamassa.

Kilpailutoimisto sijaitsee 6.6–7.6. EMK:n satamassa Haukilahdessa (Mellstenintie 12) ja on avoinna torstaina 6.6. klo 17­-20 sekä perjantaina 7.6. klo 15:00 alkaen. 8.–9.6.kilpailutoimisto sijaitsee HSK:lla ravintola Blue Peterissä ja on avoinna 8.6. klo 12 –9.6. kunnes viimeinen vene on tullut maaliin tai kilpailuaika on umpeutunut. Kilpailutoimiston puhelin on 044 217 2234.

Espoo-Suursaari Race 2019 lähtöluokat julkaistu

Uudistuksia Espoo-Suursaari Racessa

Tänä vuonna 29. kertaa purjehdittavassa Espoo-Suursaari racessa on niin uutuuksia kuin perinteisiä käytäntöjä aiemmilta vuosilta. Yhteistyössä Avomeripurjehtijat ry:n kanssa tapahtumaa on kehitetty kilpailijoilta saadun palautteen mukaan.

 

Tuttua aiemmilta vuosilta

 

Kilpailureitti lähtee Espoon Haukilahdesta ja kiertää nykyään Venäjälle kuuluvan Suursaaren. Kaikki paperityö Venäjän aluevesillä seilaamiseen on hoidettu kilpailijoiden puolesta. Vain voimassaoleva passi pitää kaikilla kilpailijoilta olla mukanaan kisan ajan.

 

Suursaari race on pitkä kilpailu, noin 160 mailia ympärivuorokautista avomeripurjehdusta. Tänäkin vuonna kaikille veneille jaetaan kilpailun ajaksi trackerit, jotka mahdollistavat kisan tosiaikaisen seurannan esimerkiksi kotijoukoille, ja kisan analysoinnin jälkikäteen

 

Uusia tuulia

 

Kilpailupäällikön tehtäviä  kilpailu on saanut hoitamaan Noora Westerlundin KoPu:sta ja Vicke Ruokolahden HSK:lta.

 

Kilpaileva vene ilmoitetaan nyt LYS, Open, Double handed tai First 31.7 -luokkaan. Kaikille veneille, joilla on voimassaoleva ORC- tai IRC-mittakirja, lasketaan tulos myös kyseisen mittakirjan mukaisessa luokassa nk. double scoringina. Erillisiä ORC- tai IRC-luokkia ei siis tänä vuonna järjestetä. Näin lähtöihin saadaan enemmän veneitä, ja aiemmin eri luokissa seilanneita veneitä on helpompi verrata toisiinsa. Double Handed -luokan purjehduskokemusvaatimuksia on lievennetty niin, että esimerkiksi Helsinki TwoStar-kilpailun purjehtiminen samalla veneellä ja miehistöllä ennen Suursaari Racea riittää kokemuksen osoittamiseksi.

 

Kipparikokous järjestetään jo lähtöä edeltävänä iltana eli torstaina 6.6.2019 Haukilahdessa. Näin lähtöjä saadaan aikaistettua kahdella tunnilla ja veneet pääsevät aiemmin maaliin.

 

Pitkää rataa on lyhennetty muutamalla maililla; palattaessa ei enää kierretä Helsingin majakkaa, vaan ajetaan suoraan Kalbådagrundin majakalta Hramtsowille, kuten lyhyellä radalla on tehty pitkään.

 

Palaamista Suomen sisäisille aluevesille seurataan tarkemmin. Kilpailun järjestäjät saattavat protestoida venettä, joka ylittää aluevesirajan ennen Hramtsowia, vaikka päävastuu protestoinneista on toisilla kilpailijoilla. Sportrec -seurantajärjestelmän pohjakartalla näkyy tänä vuonna Suomen aluevesiraja korostetusti, joten alusten sijainti rajan suhteen kilpailun aikana selviää kaikille helposti seurantajärjestelmästä.

 

Maali on siirretty Lauttasaareen HSK:n satamaan. Tarkoituksena on erityisesti lyhentää maalia edeltävää pitkää, usein tyyntä, osuutta. Maalisatamassa veneillä on mahdollisuus kiinnittyä sunnuntaiaamuun klo 9 asti tarkoitukseen varatuilla paikoilla, joille saapuvat veneet ohjataan. Pitempiaikaisesta maksullisesta kiinnittymisestä sovitaan suoraan satamakapteenin kanssa. Satamassa kilpailijat voivat urakan päätteeksi halutessaan saunoa ilman eri maksua. Ravintola on avoinna pidennetyin ajoin kilpailun ajan, ja siellä voi seurata kilpailun edistymistä live screeniltä jälkipelin ja ravintolapalveluista nauttimisen ohessa.

 

Uusi kappale

Suursaarirace 2019 ilmoittautuminen on avattu

Vuoden 2019 kilpailukutsu  ja ilmoittautumislinkki  löytyvät nyt valikon Kilpailijoille alta.

Kilpailuun on tehty joitain muutoksia aiempiin vuosiin nähden: Kipparikokous pidetään jo torstaina 6.6.2019. ORC- ja IRC-luokkia ei ole omina luokkinaan, vaan kaikille ORC/IRC -mittakirjan omaaville veneille lasketaan automaattisesti mittakirjan mukainen tulos (dual scoring). Ensimmäistä lähtöä on aikaistettu kahdella tunnilla, maali on siirretty Haukilahdesta Lauttasaareen ja pitkää rataa on lyhennetty hiukan.

Tervetuloa mukaan!